Quercus varieteiten > € 1000,- - Topclass

De meest voorkomende soorten welke wij frequent aanbieden zijn de meest gewilde t.w. de Quercus Suber, Faginea en Ilex.

Al onze bomen hebben groeigarantie (mits natuurlijk met het juiste onderhoud in alle facetten en spreekt voor zich; niet aangewerkt); ze staan minimaal 2 jaar in kuip alvorens ze aangeboden wordt; soms zelfs 3 jaar. 

* Faginea is winterhard tot ongeveer -10 graden; daarnaast is deze bladverliezend, het kan overigens voorkomen dat zij een jaar het (deels) blad laat staan om het jaar daarop wedermaal zijn blad te laten vallen. Zij is een harde groeier en reageert geweldig op snoei.

* Suber is niet winterhard, maar is vanwege zijn witte kurkachtige stam de meest gewilde eik! zijn schors is werkelijk geweldig en staat voor op en top yamadori; is tevens ook een harde groeier en reageert geweldig op snoei.

* Ilex is idem niet winterhard en in tegenstelling tot de andere 2 anders in groei; deze boom maakt veel "groeispurten"; reageert idem zeer sterk op snoei.

Als een boom verkocht is wordt ze meteen uit de aangeboden galerij verwijderd; teneinde boom/prijs als privacy te behouden voor de nieuwe eigenaar.

* Sold trees will be removed to ensure privacy.

 

© 2010 - 2024 Basics4u | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel